Trainingsinterventie "Ik zei toch geen soep!"

15.30-19.45 uur; Honigfabriek Nijmegen

In het kader van Wereld Alzheimer Dag organiseert DementieNet, het Universitair Kennisnetwerk Ouderenzorg Nijmegen (UKON) en het Radboudumc Alzheimer Centrum in samenwerking met Jeroen de Blij (de Blij trainen en acteren) een theatraal programma. In de voormalige Honigfabriek gaat het dit jaar over de vaak complexe communicatie met mensen met dementie en hun mantelzorgers.

Wat kunt u verwachten?
U beleeft een inspiratiemiddag waarin we op onderzoek uitgaan. Geleid door een moderator maakt u een groepje acteurs mee, die demonstreren hoe complex communicatie in de zorg kan zijn. Aangevuld met expertmeningen op het vlak van onder andere mantelzorg, familie, inter-professionele communicatie en logopedische interventies vragen we om uw hulp. Wat zijn uw tips voor een bepaalde situatie? Waar bent u benieuwd naar? U krijgt de ruimte om scènes vanuit verschillende oogpunten te beschouwen en ziet ze letterlijk -wellicht onder uw eigen aanwijzingen- ontwikkelen. Verschillende experts bieden ondersteuning tijdens de scènes.

Informatiebank
Uw kennis wordt daarnaast verrijkt door een live ‘informatiebank’, die u tussen de scènes door kunt raadplegen. Onderzoekers van het Radboudumc Alzheimer Centrum en andere experts zijn te bevragen en te consulteren. 

We beloven een licht verteerbare en voedzame middag en de kans om nieuwe inzichten en energie op te doen, om ons prachtige vak te blijven verbeteren. Laat u samen met collega’s uit uw vakgebied inspireren en meld u aan!

Wanneer en waar?
De training vindt plaats op 21 september 2018 in de Honigfabriek van 15.30 tot 19.45 uur, Waalbandijk 20-22, Nijmegen.

Voor wie?

  • Mensen met dementie en hun mantelzorgers
  • Professionals, zoals specialisten ouderengeneeskunde, huisartsen, praktijkondersteuners, wijk- en praktijkverpleegkundigen, welzijnswerkers, casemanagers dementie, geriaters, paramedici, ziekenverzorgenden
  • Onderzoekers op het gebied van dementie
  • Andere geïnteresseerden

Accreditatie
Voor deze training wordt accreditatie aangevraagd voor 3 punten bij het Kwaliteitsregister V&V, het Accreditatiebureau Algemene Nascholing en de Nederlandse Vereniging van Praktijkondersteuners.

Kosten en aanmelding
Kosten bedragen € 75,- per deelnemer. Dit is inclusief accreditatie en een maaltijd. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus wees er snel bij! Schrijf u in via www.dementienet.com.

Meer informatie en contact
Als u vragen heeft over de bijeenkomst, neem dan gerust contact met ons op.
U kunt ons bereiken via 024-3665017 of joanna.vandenbergh@radboudumc.nl.

Voorbereidingscommissie 
Marit Sanders, coördinator Radboudumc Alzheimer Centrum
Els Derksen, coördinator Universitair Kennisnetwerk Ouderenzorg Nijmegen
Minke Nieuwboer, coördinator DementieNet
Jeroen de Blij, de Blij trainen en acteren
Gemma Bruins-van der Sterren, managementassistent Radboudumc Alzheimer Centrum
Joanna van den Bergh, projectassistent DementieNet

Disclaimer
U wordt niet gevraagd om een rollenspel te doen, het mag uiteraard wel. U kunt uzelf -op uitnodiging- laten horen door een vraag te stellen of een tip te geven. U hoeft niet de hele middag stil te zitten en er is voldoende te eten en te drinken.